Өнөөдөр
2025/12/15Улаанбаатар
-11 cUSD
3,544.81 ₮EUR
4,160.72 ₮JPY
22.77 ₮CHF
4,459.16 ₮SEK
383.32 ₮GBP
4,744.73 ₮BGN
2,126.14 ₮HUF
10.87 ₮EGP
74.56 ₮INR
39.22 ₮HKD
455.37 ₮RUB
44.53 ₮KZT
6.78 ₮CNY
502.43 ₮KRW
2.40 ₮KPW
27.27 ₮CAD
2,575.14 ₮AUD
2,364.03 ₮CZK
171.82 ₮TWD
113.63 ₮THB
112.09 ₮IDR
0.21 ₮MYR
866.28 ₮SGD
2,745.68 ₮AED
965.20 ₮KWD
11,559.41 ₮NZD
2,060.60 ₮DKK
557.04 ₮PLN
984.90 ₮UAH
84.02 ₮NOK
352.22 ₮NPR
24.51 ₮ZAR
210.70 ₮TRY
83.11 ₮VND
0.13 ₮XAU
15,196,635.92 ₮XAG
225,904.01 ₮SDR
4,843.51 ₮
Коронавируст халдвар (COVID-19)-ын үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх нь дархлаа дэмжиж халдварлах эрсдэлийг бууруулна.
Шингэний хэрэглээ:
• Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, ногоон цай, кофе, жимсний жүүс уух
• Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах
Өөх, тосны хэрэглээ:
• Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх
• Транс тос хэрэглэхгүй байх
• Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
Мах, махан бүтээгдэхүүн:
• Халуун шөлтэй хоол идэх
• Өндөг
• Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
• Давс багатай бүтээгдэхүүн хэрэглэх
Жимс, хүнсний ногоо:
• Нимбэг, чацаргана, аньс, хан боргоцой, жүрж, бэрсүүт жүрж, авакода, манго, нэрс, хар усан үзэм, хар чавга, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж дархлаагаа дэмжих
• Бууцай, яншуй, хаш, хулуу, самар лууван, сонгино, сармис, брокколи, вандуй түлхүү хэрэглэх
Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн:
• Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх
• Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх
• Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах
Сүүн, сүүн бүтээгдэхүүн:
• Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух
• Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх
Эх сурвалж: Эрүүл мэндийн яам