Өнөөдөр

2025/09/04

Улаанбаатар

20 c
  • USD

    3,593.89 ₮
  • EUR

    4,181.85 ₮
  • JPY

    24.16 ₮
  • CHF

    4,462.80 ₮
  • SEK

    380.23 ₮
  • GBP

    4,803.95 ₮
  • BGN

    2,137.82 ₮
  • HUF

    10.60 ₮
  • EGP

    73.96 ₮
  • INR

    40.78 ₮
  • HKD

    460.47 ₮
  • RUB

    44.53 ₮
  • KZT

    6.65 ₮
  • CNY

    502.87 ₮
  • KRW

    2.58 ₮
  • KPW

    27.65 ₮
  • CAD

    2,604.74 ₮
  • AUD

    2,344.11 ₮
  • CZK

    170.85 ₮
  • TWD

    117.03 ₮
  • THB

    110.92 ₮
  • IDR

    0.22 ₮
  • MYR

    849.72 ₮
  • SGD

    2,787.58 ₮
  • AED

    978.46 ₮
  • KWD

    11,745.51 ₮
  • NZD

    2,105.12 ₮
  • DKK

    560.39 ₮
  • PLN

    982.04 ₮
  • UAH

    86.85 ₮
  • NOK

    358.42 ₮
  • NPR

    25.48 ₮
  • ZAR

    202.83 ₮
  • TRY

    87.30 ₮
  • VND

    0.14 ₮
  • XAU

    12,700,897.11 ₮
  • XAG

    146,506.36 ₮
  • SDR

    4,907.64 ₮

ДЭМБ-ЫН ХООЛНЫ ЗӨВЛӨМЖ

what-food.jpg

Коронавируст халдвар (COVID-19)-ын үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх нь дархлаа дэмжиж халдварлах эрсдэлийг бууруулна.

Шингэний хэрэглээ:

• Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, ногоон цай, кофе, жимсний жүүс уух

• Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах

Өөх, тосны хэрэглээ:

• Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх

• Транс тос хэрэглэхгүй байх

• Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах

Мах, махан бүтээгдэхүүн:

• Халуун шөлтэй хоол идэх

• Өндөг

• Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах

• Давс багатай бүтээгдэхүүн хэрэглэх

Жимс, хүнсний ногоо:

• Нимбэг, чацаргана, аньс, хан боргоцой, жүрж, бэрсүүт жүрж, авакода, манго, нэрс, хар усан үзэм, хар чавга, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж дархлаагаа дэмжих

• Бууцай, яншуй, хаш, хулуу, самар лууван, сонгино, сармис, брокколи, вандуй түлхүү хэрэглэх

Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн:

• Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх

• Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх

• Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах

Сүүн, сүүн бүтээгдэхүүн:

• Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух

• Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх

Эх сурвалж: Эрүүл мэндийн яам

Шинэ мэдээ

Оедол, хувцас захиалга