Өнөөдөр
2025/09/04Улаанбаатар
20 cUSD
3,593.89 ₮EUR
4,181.85 ₮JPY
24.16 ₮CHF
4,462.80 ₮SEK
380.23 ₮GBP
4,803.95 ₮BGN
2,137.82 ₮HUF
10.60 ₮EGP
73.96 ₮INR
40.78 ₮HKD
460.47 ₮RUB
44.53 ₮KZT
6.65 ₮CNY
502.87 ₮KRW
2.58 ₮KPW
27.65 ₮CAD
2,604.74 ₮AUD
2,344.11 ₮CZK
170.85 ₮TWD
117.03 ₮THB
110.92 ₮IDR
0.22 ₮MYR
849.72 ₮SGD
2,787.58 ₮AED
978.46 ₮KWD
11,745.51 ₮NZD
2,105.12 ₮DKK
560.39 ₮PLN
982.04 ₮UAH
86.85 ₮NOK
358.42 ₮NPR
25.48 ₮ZAR
202.83 ₮TRY
87.30 ₮VND
0.14 ₮XAU
12,700,897.11 ₮XAG
146,506.36 ₮SDR
4,907.64 ₮Коронавируст халдвар (COVID-19)-ын үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх нь дархлаа дэмжиж халдварлах эрсдэлийг бууруулна.
Шингэний хэрэглээ:
• Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, ногоон цай, кофе, жимсний жүүс уух
• Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах
Өөх, тосны хэрэглээ:
• Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх
• Транс тос хэрэглэхгүй байх
• Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
Мах, махан бүтээгдэхүүн:
• Халуун шөлтэй хоол идэх
• Өндөг
• Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
• Давс багатай бүтээгдэхүүн хэрэглэх
Жимс, хүнсний ногоо:
• Нимбэг, чацаргана, аньс, хан боргоцой, жүрж, бэрсүүт жүрж, авакода, манго, нэрс, хар усан үзэм, хар чавга, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж дархлаагаа дэмжих
• Бууцай, яншуй, хаш, хулуу, самар лууван, сонгино, сармис, брокколи, вандуй түлхүү хэрэглэх
Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн:
• Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх
• Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх
• Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах
Сүүн, сүүн бүтээгдэхүүн:
• Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух
• Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх
Эх сурвалж: Эрүүл мэндийн яам